Borovinić Bojović: Narednih dana konsultacije, sjednica Skupštine Glavnog grada najvjerovatnije 11. maja

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojoviić saopštila je da će u narednim danima vršiti konsultacije, nakon čega će sjednica Skupštine tog grada biti zakazana najvjerovatnije za 11. maj.

To je poručila gostujući u Bojama jutra na televiziji Vijesti.

Borovinić Bojović je istakla i da je već podnijela inicijativu da se sjednice gradskog parlamenta prenose na Gradskoj televiziji.

„Sjednice Skupštine Glavnog grada bi trebalo da se prenose na Gradskoj“, istakla je ona.

Naglašava i da su u dobrom dijelu namjera ograničeni budžetom, te da će im se na listi prioriteta naći socijalni aspekt, zaštita zelenih površina i revizija, kao i zapošljavanje kvalitetnog kadra.

Komentarišući izjavu i podatke koje je iznio novoizabrani zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović, koji je kazao da je nakon gubitka vlasti na izborima, bivša gradska uprava na čelu sa Ivanom Vukovićem u organima uprave i javnim ustanovama angažovala ukupno 252 lica, Borovinić Bojović je istakla da je to veliki izazov.

Kako kaže, svi koji su radili dobro, savjesno, doprinosili, oni ne treba da se brinu.

„Svi oni koji nisu tako radili, moraće da budu sankcionisani“, istakla je ona.

Dodaje da se ne radi samo o višku zaposlenih, već i o neopravdanim dugim bolovanjima.

„Imamo informacije da postoji veliki broj zaposlenih koji su dugi niz godina na bolovanjima“, kazala je Borovinić Bojović.

Dodaje da su neka opravdana te da neka nisu.

Ističe da je to dovelo do problema kao što su nedolaženje na posao, neizvršavanje obaveza i nefunkcionalnosti.

Tvrdi i da im je cilj efektivnost i funkcionalnost uprave.

Na pitanje o smjeni čelnika gradskih preduzeća, odnosno odbora direktora, Borovinić Bojović je kazala da mora doći do nekih izmjena, zbog pravilnog sprovođenja revizije.

„Imamo određene kadrove koji su definisani i spremni, jedan veliki broj će biti izabran na konkursima“, naglasila je ona.

„Za nas će biti najvažniji kvalitet“, dodala je Borovinić Bojović.

Dodaje da će nakon pregleda dokumentacije, donijeti i plan o očuvanju zelenih površina.

„Ranije smo pominjali da bi u predjelu kasarne Morača trebao da se napravi veliki centralni park, koji bi se prostirao na ogromnoj površini“, kazala je ona.

Borovinić Bojović ističe da se već sastaju sa građanima povodom problema i ideja vezanih za Podgoricu, te da su vrata opštine otvorena svima i da imaju pozive svakodnevno.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA