Borovinić Bojović: Ima viška zaposlenih u javnim preduzećima

Imaćemo izvedenu do kraja internu reviziju na osnovu koje ćemo doći do činjeničnih podataka i nakon toga obavijestićemo javnost. Neophodno je da prvo dođe do izmjene rukovodećeg kadra u javnim preduzećima da bi interna revizija bila sprovedena. Ima viška zaposlenih u pojedinim javnim preduzećima, ali i jedan broj zaposlenih koji je duže vrijeme na bolovanju. Zavisno od sektora zatekli smo različito stanje, izjavila je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović gostujući u emisiji „Info plus“ Adria televizije.

„Nije dobro špekulisati informacijama. Važno je da ih saopštimo zajedno sa gradonačelnicom i njenim zamjenicima.  Kvalitet rada i efikasnost biće prioritet“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je podvukla da „nema više nikog ko bi vjerovao da se Glavnim gradom dobro upravljalo“.

„Budžet Glavnog grada je lani bio veći nego ranije, ali je bio i znatno manji nego, na primjer, 2008. godine. Svi treba da se potrudimo da se ta razlika smanji. Dešavalo se da je Vlada morala da izdvaja sredstva za izradu bulevara.  U kontekstu gradskog budžeta nas takođe čeka veliki posao“, kazala je Borovinić Bojović.

Podsjetila je da je saobraćajna infrastruktura jedan od gorućih problema Podgorice.

„To moraju biti strateška rješenja kojima ćemo na duže vrijeme riješiti probleme. To je veoma kompleksan problem kojem ćemo se značajno posvetiti. Osim toga, već analiziramo Statut Glavnog grada i čeka nas ozbiljan posao razgraničenja sa Zetom“, naglasila je Borovinić Bojović.

Podvukla je da postoji heterogenost u lokalnoj vlasti, što doprinosi hegemonizaciji procesa odlučivanja.  

„Imamo različita mišljenja, u šta smo se mogli uvjeriti u direktnim prenosima  na prethodnim sjednicama Skupštine. Građani i građanke treba da izađu na izbore 11. juna i glasaju slobodnom voljom za koga misle da treba.  Treba svima da nam bude cilj da se dosegne politička stabilnost“, zaključila je Borovinić Bojović.

Izvor, foto: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA