Borovinić Bojović i Popa: Gradski parlament da bude dom istinske demokratije

Izuzetno je važno da svako od nas u okvirima svojih nadležnosti učini sve što je moguće kako bismo ubrzali proces ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, jer smatram da je to jedina prava budućnost za našu zemlju, poručila predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović tokom današnjeg razgovora sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorkom Oanom Kristinom Popom, kojem je prisustvovao zamjenik šefice Delegacije EU Rikardo Seri.

Ona je najavila da će intenzivno raditi na tome da Parlament Glavnog grada bude dom istinske demokratije.

„Želim da svi konstituenti Parlamenta, bez obzira na to da li su opozicija ili pozicija, imaju svoje pravo mjesto i budu shvaćeni na pravi način. Smatram da ćemo tako najkvalitetnije doći do konstruktivnih rješenja u korist građana i građanki. Pred nama su značajni izazovi, očekivanja građana su velika. Naš prioritet je poboljšanje kvaliteta života građana Podgorice, kao i otvaranje Parlamenta za njih“, rekla je Borovinić Bojović.

Predsjednica je istakla da personalna rješenja u gradskoj upravi sama po sebi nisu toliko važna koliko je važan kontinuitet u institucijama, dodajući da je uvijek bila protivnik naglih rezova i promjena koja nisu u korist svih.

Ambasadorka Popa je čestitala Borovinić Bojović na novoj poziciji, dodajući da joj je, kao nekome ko se energično zalaže za ravnopravnost polova, veoma drago što su na čelu grada sada dvije žene.

„Glavni grad Podgorica je jedan od naših najvažnijih partnera. Imamo veliki broj projekata koji su u toku, radujemo se njihom nastavku, kao i radu na novim“, istakla je ambasadorka Popa.

Ona je posebno izdvojila projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji se značajnim dijelom finansira iz evropskih fondova, izražavajući saglasnost sa ocjenom predsjednice Skupštine da je kontinuitet u radu institucija veoma važan.

Sagovornice su se zajednički podsjetile odlične saradnje tokom krize izazvane kovid pandemijom kada je predsjednica Skupštine bila na poziciji ministarke zdravlja, a ambasadorka Popa je izrazila uvjerenje da će dobre prakse u svom radu nastaviti da primjenjuje i na novoj poziciji.

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA