Borovinić Bojović: Bivši odbornici PES-a da odluče jesu li vlast ili opozicija

Kada su u pitanju bivši odbornici Pokreta Evropa sad (PES), oni moraju biti svjesni da politika zahtijeva odlučivanje i moraće da odluče da li pripadaju većini ili opoziciji, rekla je u izjavi za „Dan“ Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada komentarišući cjelokupnu političku situaciju u Glavnom gradu.

Početak prošle sedmice obilježilo je dinamično zasijedanja parlamenta koji je na kraju usvojio sve odluke počev od izvještaja gradonačelnice Olivere Injac i organa uprave za prošlu godinu.

– Trenutno sam posvećena organizaciji brojnih događaja i realizaciji važnih projekata. Za nekoliko dana održavamo međunarodnu konferenciju „Ženske kvote – put do jednakosti“, koju radimo u saradnji sa OEBS-om. Zatim ću govoriti o prevenciji raka dojke na konferenciji koju održavamo u zgradi Skupštine, a u istom periodu imamo okupljanje boračkih organizacija gradova bivše SFRJ, pa prijem u ambasadi Italije koji je uvijek dobra prilika za jačanje odnosa za nacionalni i lokalni nivo. Skupština priprema projekat e-peticija koju je donacijom podržao M-tel, a ovih dana spremamo odluku o osnivanju Centra za održivi razvoj Podgorice, koja je rezultat zajedničke strategije Skupštine Glavnog grada i nevladinog sektora za saradnju sa EU fondovima. Ovo je sve primjer zgusnutosti događaja i pune posvećenosti razvoju našeg grada – rekla je Borovinić Bojović.

Predsjednica parlamenta ističe da ko god želi opstruira ili prekida ovaj ritam rada ne misli dobro Podgorici.

– Ko god želi da opstruira ili prekida ovaj tok i ovakav ritam rada, ne čini dobro za Podgoricu i nemam dileme da će to građani adekvatno politički da kazne. Što se tiče DPS-a, oni nemaju podršku građana i prije svega žele da se u javnosti stalno priča o krizi, nestabilnosti, izborima, sa namjerom da makar djelimično stave u drugi plan sve što je nova vlast uradila, pokrenula i sve što planira da ispuni. Naravno da će ako im se u nekom trenutku ukaže prilika, pokušati da skrate mandat, kako bi spriječili novu vlast da završi započeto. DPS ovo radi kako bi prikrili sve sudske procese, sva nepočinstva i ono što su radili tri decenije, a što sada svakodnevno izlazi na vidjelo i jasno je građanima. Kada su u pitanju bivši odbornici Evrope sad, oni moraju biti svjesni da politika zahtijeva odlučivanje. I moraće da odluče da li pripadaju većini ili opoziciji – kazala je Borovinić Bojović. Borovinić Bojović kaže da je jedno sigurno „tražiti podršku od DPS-a za rušenje vlasti, a onda na izborima tražiti podršku od građana koji su isti taj DPS poslali u opoziciju prije nešto više od godinu dana, veoma je neugodna situacija“. – I u političkom smislu – skupa. No, to su njihove teme za razmišljanje. Ja sam svakoga dana posvećena radu, a poznato je da je moja kancelarija otvorena za dijalog i dogovore, baš kako sam u kampanji i obećala – istakla je Jelena Borovinić Bojović.

foto:Srđan Boljević-Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA