Bogdanović: Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom

Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

On u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore želi srećnu i uspjesima ispunjenu Novu, 2024. godinu.

„Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom. Crna Gora je u njoj dobila svoju i evropsku 44. Vladu, uspjela da održi čas savremene demokratije sa realizovana dva izborna procesa bez ikakvih tenzija, a na primjeru popisa stanovništva pokazala da za Crnu Goru ne postoje nepremostive prepreke i nemogući zadaci kada je vode ozbiljni ljudi, spremni da se uhvate u koštac sa najkrupnijim državnim pitanjima i riješe ih. Ovu godinu pamtićemo i po tome što smo u njoj uspjeli ono što je predstavljano nemogućim: okončali kompletiranje Ustavnnog suda, izabrali preostale članove Sudskog savjeta i guvernerku Centralne banke Crne Gore. U ovoj godini dokazali smo i da je sva bratomržnja decenijama zapravo vještački stvarana od strane organizovane kriminalne grupe pod snažnom kontrolom bivšeg režima. Međutim, revolucijom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, od strane nadležnih državnih organa, njihove ruke sklanjamo daleko od Crne Gore, a istorijskim zapljenama cigareta i narkotika i privođenjem pravdi dugo nedodirljivih lica, kao država šaljemo jasnu poruku da smo spremni da ono što smo počeli u ovoj završimo u narednoj godini i da našu zemlju zajedničkim snagama očistimo od mafije, što je najviši nacionalni interes“, istakao je Bogdanović.

On je odao „da smo ipak najljepši novogodišnji poklon uputili našim penzinerima povećanjem minimalne penzije na 450 eura, čime vraćamo dostojanstvo oima koji ga zaista zaslužuju jer su nam ostavili temelje na kojima mi danas nadograđujemo najljepšu zemlju svijeta“.

„Građani Crne Gore, želim da znate da je godina koja je pred nama raskrsnica za prosperitet naše zajedničke kuće. Prevashodno, jer ćemo u njoj svijetu pokazati da je Crna Gora konačno spremna da krupnim korakom zakorači ka dvorištu Evropske unije, a vama da započinje snažan investicioni i razvojni ciklus kojim ćemo našoj djeci omogućiti bolji život na svom kućnom pragu. U ime ralizovanih zajedničkih pobjeda, i svih koje nas u narednoj godini očekuju, još jednom svim građankama i građanima Crne Gore želim dobro zdravlje i uspjehom ispunjen svaki dan 2024. godine“, poručio je Bogdanović.

Foto: Demokratska Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA