Bogdanović: DPS ostaje istrajan u usvajanju evropskih standarda i praksi

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović sastao se sa Damirom Nezirijem, direktorom za Zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju.

Bogdanović je ocjenio da DPS ima svijest o važnosti partnerstva sa relevantnim međunarodnim organizacijama u oblasti unaprijeđenja demokratije, te da DPS ostaje istrajna u usvajanju evropskih standarda i praksi kada je u pitanju unaprijeđenje same Partije, ali i crnogorskog društva.

Istakao je da DPS ostaje posvećena konstantnom usvajanju trendova modernih partija u demokratski razvijenim društvima i implementaciji brojnih standarda u oblasti organizacije i rada partije, kako bi unaprijeđenjem organizacionih, kadrovskih i programskih kapaciteta bila spremna da pruži adekvatne odgovore za buduće unutrašnje političke procese, ali i one koji su aktuelni u regionalnim i međunarodnim okvirima.

Iz DPS-a navode u saopštenju da je Neziri upoznao sa novim aktivnostima fondacije, ocjenivši značajnom saradnju Demokratske partije socijalista i Vestminsterske fondacije koja je doprinosila unaprijeđenju političke svijesti i demokratske zrelosti crnogorskog društva.

„Sagovornici su iskazali spremnost za dalje unaprijeđenje i razvoj novih mehanizama saradnje“, navode iz DPS-a.

foto:DPS

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA