„Bizarnim „saborskim okupljanjima“ pokušava se zamaskirati propala politika sa obje strane Drine“

„Tzv. svesrpski sabor koji je održan u subotu u Beogradu, osim što je bio blijeda refleksija srpskog šovinističkog ekspanzionizma od prije tri decenije, manifestuje tjeskobu Vučićeve i Dodikove politike navode iz Građanske inicijative (GI) „21.maj“.

“U duhu organskog nacionalizma i neočetničke depresije usvojena je “deklaracija o zaštiti i jedinstvu srpskog naroda”. Osim što ovaj nacionalistički uradak podsjeća na ravnogorske traktate iz drugog svjetskog rata i ne tako davna memorandumska bulažnjenja dijela srpskih akademika, nesumnjivo svjedoči i o unezverenosti beogradske i banjalučke politike. Jasno je da Vučićev klepto-autokratski državni nacionalizam u sadejstvu sa krijumčarskim iredentizmom iz RS kroz ova bizarna “saborska okupljanja” pokušava da zamaskira propale politike sa obje strane Drine”, navodi se u saopštenju.

Ističu da se zato  i tzv.deklaracija, pored očiglednog nasrtaja na BiH i odavno poznate šešeljevske “topioničarske zaštite” srpskog naroda, „dodatno oslanja na etnofiletističku SPC čiju malignu misiju u srpskom narodu nastoji produbiti i osnažiti“.

“Inače, ovaj opskurni pamflet od 49 psihotičnih tačaka sadrži i dio gdje se crnogorski Srbi tretiraju kao oruđe velikosrpske politike u Crnoj Gori. To bi bila i aktuelna poruka Spajićevoj vladi i njegovoj slaboumnoj namjeri da rekonstruiše izvršnu vlast uz podršku Mandića, Kneževića i ostalih supkulturnih marioneta Vučićevog režima”, navode iz GI „21.maj“.

NIKŠIĆ PROGNOZA