Bilčik Bečiću: Crna Gora uradila veliki posao, a očekuje je značajan i nakon dobijanja IBAR-a

Crna Gora je uradila veliki posao sa ciljem dobijanja IBAR-a, ali je očekuje značajan i nakon toga, poručio je evropski poslanik i kopredsjedavajući POSP-a Vladimir Bilčik na sastanku sa zamjenikom premijera i potpredsjednikom Vlade Aleksom Bečićem.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o postignutim rezultatima nove Vlade i vlasti u proteklih sedam mjeseci, sa posebnim naglaskom na realizaciju privremenih mjerila sa ciljem dobijanja IBAR-a.

– Deblokirati brojne institucije i vratiti im punu funkcionalnost nakon dužeg niza godina, ostvariti ovako impozantne rezultate na polju borbe protiv kriminala i korupcije na šta sam posebno ponosan kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, ispuniti sva privremena mjerila koja su u nadležnosti izvršne vlasti a vezana su za dobijanje IBAR-a, te samim tim ne samo deblokirati već i snažno dinamizirati evropski put, i to sve uz brojne izazove ostvariti u ovako kratkom roku, je zaista naš veliki uspjeh. Nastavljamo istim tempom, u nadi da će dobijanje IBAR-a otvoriti put da u ovoj godini zatvorimo značajan broj pregovaračkih poglavlja. Nastavak uspjeha na evropskom putu i putu odlučne borbe protiv kriminala i korupcije najveći su državni interes kojem smo snažno posvećeni – istakao je Bečić.

Bilčik je čestitao na rezultatima na polju borbe protiv kriminala i korupcije.

– Rado se sjećam i naše odlične saradnje kada ste bili na čelu crnogorskog parlamenta, a rezultati i značaj brojnih reformi koje ste tada sproveli u Skupštini Crne Gore još bolje i jače se vide danas iz ove perspektive. Iako završavam ubrzo svoj mandat, uvijek ću širiti svoj glas o potrebi proširenja zemalja Zapadnog Balkana, a naročito Crne Gore koja je uradila veliki posao sa ciljem dobijanja IBAR-a, a koju naravno očekuje značajan posao i nakon dobijanja IBAR-a – zaključio je Bilčik.

Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

NIKŠIĆ PROGNOZA