Raspisaće Javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije

Vlada je u potpunosti posvećena da se na transparentan način bavi temama od javnog interesa, pružajući šansu da kandidati sa najboljim referencama budu na čelu institucija i organa upravljanja, saopšteno je iz Vlade.

„U tom kontekstu, kako bi se obezbijedila puna transparentnost pri izboru novog vršioca dužnosti Uprave policije i napravio još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor, biće raspisan Javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, na ovaj način žele da dodatno ohrabre službenike, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove i smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

„Zbog toga će se, kao i u slučaju izbora v.d. direktora Poreske uprave, preko Javnog poziva izabrati i prvi čovjek Uprave policije, čime će se potvrditi opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije.  Javni konkurs za direktora Uprave policije u punom mandatu biće raspisan u najkraćem roku, shodno zakonskim obavezama“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA