Bešić: Vlada ne može biti stabilna ni u kom slučaju

Politički analitičar Miloš Bešić kazao je da Vlada ni u jednom slučaju ne može biti stabilna, a razlog za to, kako kaže, bivši DF, koji ako ne promijeni svoje staove iz vlasti isključuje manjinske partije.

U razgovoru za Novu M, Bešić je ocijenio da je Spajić u aranžman sa njima ušao neiskreno, kako bi smanjio trgovački kapacitet BS.

„Kako će Albanci biti u vlasti sa DF, kada oni pokreću inicijativu za otpriznavanje Kosova. To je veliki problem. Kako će BS biti u Vladi sa DF, kada DF relaituzuje slučaj Srebrenici. Šta čemo sa uvođenjem sankcijama Rusiji, mi znamo kakav je stav DF“, kaže on.

Mišljenje je da Spajić sa DF ne pregovora iskreno, već da ti pregovori nisu iskreni, jer na taj način daju na znanje BS da imaju alternativu i da ne može da ttaži koliko traži.

Politika je u pregovorima čudna stvar, kada krenete iz formalnih razloga, to nekad postane stvarno – rekao je Bešić.

„Teško ćete usaglasiti DF i manjine, osim ako DF ne promijeni ideološki svoju politiku i o stvarima koje ih dijele na zauzme stav koji je drugačije koji tradicionalno propagiraju. To bi onda zapadne ambasade pozdravile“, navodi Bešić.

Smatra i da bi bilo dobro da Demokrate dobiju sektor bezbjednosti, a to što se partije otimaju oko tog sektora, kaže dovoljno govori o stanju demokratije u zemlji.

Komentarišući odnose URA i PES-a, kaže da se nivo nepoželjnosti između njih smanjio. Ipak, nema lijepe riječi za Abazovića.

„On je ušao u fazu autistično – infantilnog stanja, gdje se ljuti kao malo dijete što neće biti vladi, jer po njegovoj vizuri sve radi kako treba i mislim da će uskoro doći na nivo Nebojše Medojevića“, rekao je on.

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA