Bešić: Rezolucija o Jasenovcu potpuno nepotrebna, Crna Gora ušla u tenziju izazvanu sa strane

Donošenje Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu je potpuno nepotrebno jer će pokvariti odnose sa Hrvatskom, ocijenio je politički analitičar Miloš Bešić.

“Mi više ne govorimo o tome da li će se nešto desiti ili neće, desiće se. Imali smo protestnu notu Hrvatske. Posle možemo raspravljati je li nešto u redu ili nije. Hrvatska jeste zemlja s kojom se graničimo, jeste i zemlja EU i nema veze da li se desio genocid u Jasenovcu, jeste desio se. Ali zašto da dovodimo u opasnost nešto što je aktivan proces EU integracija sa progresivnim ishodima”, rekao je Bešić gostujući na TV Vijesti.

On ističe da su u Crnoj Gori konačno EU integracije “žive nakon decenije stagnacije”.

“Žive su sticajem srećnih okolnosti, a mi sada imamo situaciju da se dešavaju nekakve tenzije, koje su izazvane sa strane. Umjesto da se sačuvamo mi idemo u susret tim tenzijama sa potencijalno lošim ishodima. Treba nam što više suzdržanosti, političke mudrosti i odgovornosti i da se radi za boljitak države. U pitanju nije samo Crna Gora već cijeli region. Ne ulazeći u političke kvalifikacije, vrlo dobronamjerno upućujem apel da budemo mudri”, rekao je Bešić.

Foto: PR Centar

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA