Berane: Gligorović na čelu odbora povjerenika

Odbor povjerenika Opštine Berane u sastavu Zlatko Gligorović, Boban Jovović, Snežana Mugoša, Ljubica Radović, Milena Strugar, Vasko Dragović i Nikola Babović, održao je danas sjednicu, razmatrao i jednoglasno donio više odluka. To je saopšteno na sajtu Opstine Berane.

Navodi se da je Odbor donio Odluku o prestanku mandata predsjednika Skupštine opštine Berane, Poslovnik o radu Odbora povjerenika opštine Berane, Odluku o utvrđivanju broja odbornika u Skupštini opštine Berane, Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju OIK-a Berane, Rješenje o određivanju članova Odbora povjerenika koji će prisustvovati zaključenju brakova.

“Većinom glasova Odbor povjerenika je donio i Odluku o izboru predsjednika i potpredsjednika Odbora povjerenika opštine Berane. Za predsjednika Odbora izabran je Zlatko Gligorović, predstavnik Ministarstva javne uprave, a za potpredsjednika Nikola Babović iz reda građana” kaže se u saopštenju.

Za predstojeće lokalne izbore za Skupštinu opštine Berane, novi saziv će, kako se na navodi , u skladu sa današnjom odlukom, činiti 34 odbornika. Za predsjednika Opštinske izborne komisije Berane izabran je Admir Zejnilović, diplomirani pravnik.

Takođe, odlukom su određena 2 člana Odbora povjerenika iz reda građana, koja će prisustvovati zaključenju brakova.

“Služba Skupštine je dostavila dopis Sindikalne organizacije DOO “Komunalno“ Berane, Odboru povjerenika, radi upoznavanja.

Odbor povjerenika će nastojati da u budućem radu dinamizira aktivnosti u okviru svojih nadležnosti, a sve u cilju stvaranja preduslova za kvalitetan i efikasan rad Opštine Berane na dobrobit svih građana. O narednoj sjednici Odbora povjerenika javnost će biti blagovremeno obaviještena” zaključuje se na kraju saopštenja Odbora povjerenika koje je potpisala predsjedavajuća Snežana Mugoša.

Foto: Opština Berane

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA