Belan na predstavljanju Programske platforme LDP Sjeverne Makedonije

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan učestvovao je danas u Skoplju na svečanoj Promociji programske platforme Liberalno demokratske partije Sjeverne Makedonije, a na poziv predsjednice LDP Monike Zajkove, saopšteno je iz Liberalne partije. 

Kako su kazali, promocija nove programske platforme LDP predstavlja kulminaciju partijskog kongresa i njom se postavljaju strateške političke smjernice koje liberalne demokrate nude makedonskom društvu kao rješenje za izazove koje Sjevernu Makedoniju očekuju u narednim godinama.

Belan je, kako navode, u ime LP Crne Gore makedonskim liberalkama i liberalima čestitao na kreiranju nove platforme i prilagođavanju političke vizije novim, modernim vremenima.

„Zajedno sa vama, kao našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima u međunarodnim liberalnim asocijacijama, prije svega u ALDE i LIBSEEN-u, dužni smo odgovorno i beskompromisno raditi da u Makedoniji i Crnoj Gori, a zatim i na cjelokupnom Zapadnom Balkanu, savremene liberalne ideje postavimo kao ključan odgovor i rješenje za višedecenijske zablude i promašaje, i da naše dvije zemlje i Zapadni Balkan učinimo konačno sastavnim formalnim dijelom ujedinjene porodice evropskih država” kazao je Belan.

On je istakao da je političko „prokletstvo” liberala to što uvijek govore o budućnosti, predviđaju budućnost i u sadašnjosti nude efikasna i praktična rješenja za izazove koji će tek doći. Kazao je da programska platforma koju LDP danas prezentuje „crta” makedonsku budućnost.

„Zato vam želim da je implementirate na korist svih građanki i građana Sjeverne Makedonije, a na radost i zadovoljstvo svih nas, vaših prijatelja i partnera” zaključio je Belan.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA