Belan: Ispravna odluka Popisne komisije Podgorice

Ispravna odluka Popisne komisije Podgorice, uz važan momenat da je i jednoglasna. Nadam se da će i popisne komisije u ostalim gradovima biti jednako odgovorne u otkrivanju ovakvih i sličnih prevarnih radnji, kazao je predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan.

„I pored toga što je MONSTAT-u naloženo da pokrene prekršajne postupke, valjalo bi da Tužilaštvo pokrene izviđaj da li se radi o izolovanim slučajevima, slučajno smišljenim od strane pojedinaca ili pak o organizovanoj, planiranoj aktivnosti sa ciljem falsifikovanja i prekrajanja podataka“, naveo je Belan.

Kako je dodao, čim to bude omogućeno, Liberalna partija će pozvati sve građanke i građane da obavezno provjere da li su njihovi podaci vjerodostojno unešeni u softver.

„Upravo zbog sumnje na ovakve slučajeve i aktivnosti LP je kazala da će ocjenu o Popisu dati tek na samom kraju, nakon objave i analize podataka. Ponovo pozivamo građanke i građane da se na Popisu izjasne slobodno, ne obazirući se na pritiske i ucjene bilo kojih organizacija, pojedinaca ili centara moći. Slobodarska smo država, slobodni smo ljudi i kao takve nas neće izbrisati nekakva olovka“, zaključuje Belan.

Foto: Printscreen TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA