Bečić: Zaštita prava svih članova naše zajednice odgovornost je svih nas

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

“U duhu Dana ljudskih prava, zajednica koja je posvećena jednakosti i toleranciji, zajednica koja ne samo da oblikuje nase društvo, već prožima svaki segment naše svakodnevice, naša je temeljna vrijednost. Društveno-politički izazovi sa kojima se suočavamo, podsjećaju nas na potrebu da budemo kontinuirano posvećeni poštovanju ovih vrijednosti i da ih baštinimo onakve kakve one jesu – univerzalne i nezavisne od bilo kog konteksta ili društvenih okolnosti, kao neotuđivo pravo svakog pojedinca na dostojanstven život, slobodu izražavanja, obrazovanje i učestvovanje u društvu”, naveo je Bečić.

On poručuje da je zaštita prava svih članova naše zajednice odgovornost je svih nas – Vlade, institucija i građana.

“Kroz međusobnu saradnju, gradimo mostove razumijevanja i prihvatanja, stvarajući okruženje u kojem se na različitosti gleda kao na bogatstvo koje nas čini jedinstvenima. Neka ovaj dan bude inspiracija za dalje napore u izgradnji pravednijeg i humanijeg društva, koje čvrsto počiva na temeljima slobode, jednakosti i solidarnosti”, zaključio je Bečić.

Foto: Gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents