Bečić: Temelji našeg prijateljstva sa Kinom su čvrsti

Na nedavno održanom prijemu povodom 74. Dana državnosti Narodne Republike Kine, bivši predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, kazao je da su dvije države ostvarile brojne uspjehe kroz partnerstvo u prethodnim godinama i da se nada, da će u budućnosti, trasirati dalji put unapređenja.

,,Kada sam bio na čelu Skupštine Crne Gore zaista sam imao odličnu saradnju sa Ambasadom NR Kine i svim kineskim institucijama. Odnosi koje imaju Crna Gora i Kina treba da posluže kao primjer pozitivnih odnosa između dva naroda i istorijskog nasljeđa. U narednom periodu mnogo je zajedničkih poduhvata, kulturno-istorijskih veza, infrastrukturnih projekata novih vremena. Temelji našeg prijateljstva su čvrsti. Ovo je samo jedna od kruna kojim svjedočimo“, kazao je Bečić.

Inicijativu ,,Pojas i put“ vidi kao projekat koji je u prethodnih deset godina dao konkretne rezultate u raznim oblastima.

,,Inicijativa predstavlja značajan zalog i tu smo dali doprinos. Ovi putevi su dobro utabani i treba da ih čuvamo. Zadovoljan sam što iz pozicije koje igram u društveno-političkom životu Crne Gore mogu da radim na unapređenju naših odnosa. Uvijek imamo ispruženu iskrenu, prijateljsku ruku od kineskih partnera koji se uvijek odnose sa maksimalnim uvažavanjem i poštovanjem prema Crnoj Gori“, zaključio je bivši predsjednik Skupštine Crne Gore.

foto/video:Media biro

NIKŠIĆ PROGNOZA