Bečić: Očistićemo institucije od svih kompromitovanih lica

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ministarkom vanjskih poslova Rumunije Luminitom Odobescu. Bečić je izrazio, saopšteno je iz kabineta, ne samo nepokolebljivu posvećenost Crne Gore svom spoljnopolitičkom kursu, već i njen čvrst evropski duh.

„Evropski put Crne Gore je naš nacionalni imperativ,“ izjavio je Bečić, naglašavajući da je ovaj put ne samo nepovratan, već i suštinski važan za našu budućnost i napredak.

Deblokada pravosuđa, istakao je Bečić, predstavlja ključan prioritet nove vlasti.

„Odlučni smo da ostvarimo značajne korake u pravosudnom sistemu, čime ćemo potvrditi našu političku odgovornost i posvećenost građanima koji su nam ukazali povjerenje,“ rekao je Bečić naglašavajući odlučnost vlade u reformisanju pravosuđa.

U kontekstu Izvještaja Evropske komisije, sagovornici su izrazili optimizam u pogledu napretka Crne Gore na njenom putu ka EU. Bečić je kazao da će Crna Gora nastaviti biti pouzdan partner svim susjedima na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

Ponovio je posvećenost spoljnopolitičkom kursu, sa posebnim naglaskom na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Nema mjesta za one koji rade protiv interesa Crne Gore,“ izjavio je on, potvrđujući odlučnost vlade u očuvanju integriteta i bezbjednosti države.

„Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije će biti snažna i beskompromisna, jer samo tako možemo očuvati stabilnost, prosperitet i pravni poredak naše zemlje. Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti samo odlučna, već i snažna i beskompromisna. Očistićemo naše institucije od svih kompromitovanih lica i nećemo štedjeti napore da osiguramo stabilnost, prosperitet i pravni poredak Crne Gore. To je naša sveta dužnost prema našim građanima i našoj budućnosti,“ zaključio je Bečić.

Ovaj susret visokih zvaničnika Crne Gore i Rumunije, koji je, pored ministarke vanjskih poslova Rumunije, Luminite Odobrescu i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Viorela Ardeleanua, uključio i šeficu delegacije EU, Kristinu Oanu Popu, kao i ostale članove delegacije ministarstva vanjskih poslova Rumunije, istaknuto e u saopštenju, bio je izuzetna prilika za produbljivanje međusobnog razumijevanja i jačanje bilateralnih veza.

foto:gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA