Bečić: I manje sredine imaju veliku perspektivu kada postoji vizija razvoja

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je, u čestitki te partije povodom Dana opštine Petnjica, da je jedna od najmlađih opština u Crnoj Gori pokazala istrajnost i odlučnost u svojoj namjeri da bude svijetli primjer kako i manje sredine imaju veliku perspektivu kada postoji vizija razvoja.

„U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine, Mehmedu Adroviću, i svim građankama i građanima Petnjice, čestitam 4. avgust, Dan opštine Petnjica“, rekao je Bečić, stoji u čestitki Demokrata.

Od dobijanja statusa opštine sve do danas, dodao je on, Petnjica je opravdala povjerenje koje je dobila od Bihoraca.

„Avgust je mjesec kada se tradicionalno u Petnjici okuplja dijaspora koja svake godine dokazuje da nije zaboravila svoj rodni kraj, to je i mjesec kada se afirmišu nasljeđe i kultura Bihora, uz brojne manifestacije“, dodaje se.

Petnjica sa svojim vrijednim stanovništvom i odanom dijasporom, kazao je Bečić, sa multivjerskim i multietničkim skladom, kao i brojnim prirodnim potencijalima, posjeduje sve preduslove za povoljan investicioni ambijent a, prema njegovim riječima, time i ubrzani ekonomski napredak, u čemu joj dodatno može pomoći država kroz ravnomjeran regionalni razvoj.

„U to ime, još jednom svim građankama i građanima, u ime Demokrata i svoje ime čestitam 4. avgust, Dan opštine Petnjica“, rekao je Bečić.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA