Bečić i Bogdanović počasni gosti Evropske narodne partije

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore Boris Bogdanović, boraviće 6. i 7. marta u dvodnevnoj posjeti Bukureštu, kao počasni gosti na Kongresu Evropske narodne partije.

Evropska narodna partija okuplja najvažnije i najveće političke subjekte desnog centra sa prostora evropskog kontinenta. Ovogodišnji Kongres fokus će staviti na pripremu partije za ovogodišnje evropske izbore, koji će biti održani od 6. do 9. juna u zemljama članicama EU, te u skladu sa tim izabrati kandidata EPP-a za predsjednika Evropske komisije.

„Ovaj susret će biti i prilika za okupljanje, veoma brojne, političke porodice Evropske narodne partije, koja u evropskom parlamentu broji 175 poslanika i koja je kandidovala aktuelnu predsjednicu Evropske komisije Ursulu Fon der Lajen“, navode iz Demokrata.

Ističu da poziv najavljuje i inteziviranje procesa pristupanja Demokrata porodici EPP-a.

„Predsjednik i generalni sekretar Demokrata uzeće učešća i u veoma važnim razgovorima o fokusima kampanje EPP-a za ove Evropske izbore, kao i iskoristiti priliku da pokrenu najvažnija pitanja koja targetiraju Crnu Goru u procesu evropskih integracija“, dodaje se u saopštenju.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

NIKŠIĆ PROGNOZA