Bečić dočekao bugarskog predsjednika: Dobro došli u prijateljsku i partnersku zemlju

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić, u prisustvu ambasadora Republike Bugarske Nj. E. Stefana Dimitrova, upriličio je doček za predsjednika Republike Bugarske Rumena Radevog i njegovu suprugu, koji su danas stigli u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

„Dobrodošli ponovo u Crnu Goru, prijateljsku i partnersku zemlju i prvu narednu članicu EU. Drago nam je da Vaša posjeta dolazi upravo u danima kada je Crna Gora finalno ispunila sva privremena mjerila, ostvarila odlične rezultate na polju vladavine prava i očekuje dobijanje pozitivnog IBARA”, kazao je Bečić.

On je naglasio da bi dobijanje IBARA do kraja juna krunisalo jedan veoma uspješan period dinamiziranja evropskog puta kom svjedočimo u poslednjim mjesecima i usmjerilo Crnu Goru ka finalizaciji procesa.

„Hvala Vam na iskrenoj i kontinuiranoj podršci na našem evropskom putu. Uživajte u gostompromistvu našeg naroda i ljepotama naše zemlje”, zaključio je Bečić.

Tokom svoje dvodnevne posjete Crnoj Gori, predsjednik Radev će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA