„Bakić da objasni zašto je sjednicu obezbjeđivala policija“

Pokret „Zajedno gradimo Kolašin“ najavljuje da će se tužbom obratiti Upravnom sudu Crne Gore, sa ciljem provjere zakonitosti „hitnosti“ današnje sjednice lokalne Skupštine kao i usvojenih Odluka o izboru potpredsjednika i direktora Centra za kulturu.

Kažu da je današnja sedma „na prečac“ sazvana sjednica Opštine Kolašin poslužila je za izbor potpredsjednika Opštine iz reda koalicionih partnera predsjednika opštine Petko Bakića.

Iz DPS-a poručuju da vladajuća većina, na čelu sa predsjednikom Skupštine Vasilijem Bulatovićem, već skoro godinu obesmišljava institut hitnog sazivanja sjednice, koristeći ga svakoga puta “kada „ispod žita“ želi da provuče neku od odluka, današnja se ističe po tome što je protekla uz pojačano obezbjeđenje policije”.

„Iako je Pokret “Zajedno gradimo Kolašin” na sjednici Skupštine izrazio sumnju u obrazloženje predsjednika da su razlozi za hitno sazivanje sjednice za izbor potpredsjednika „kontinuet u obavljanju poslova iz nadležnosti potpredsjednika“, ovom prilikom želimo javno da upitamo predsjednika Bakića zbog čega je lokalni parlament na današnjoj sjednici obezbjeđivala policija?“, poručuju iz DPS-a.

Pitaju i da li je izbor potpredsjednika iz reda koalicionih partnera događaj sa povećanim stepenom opasnosti.

“Da li i dalje stoji pri stavu da nije primio bilo kakvu inicijativu koja je išla u smjeru odlaganje današnje sjednice parlamenta? Jer ukoliko se današnja sjednica održala protivno volji nekih koalicionih partnera i ukoliko je za sprovođenje odluka bilo potrebno pojačano obezbjeđenje Uprave policije, bojimo se da će neko u budućnosti opet „plakati“ i „gorke suze roniti“, poručuju iz DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA