Bajić: Osnovati Ženski klub Skupštine Glavnog grada

Imajući u vidu veoma zapažene rezultate Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, koji su postignuti u veoma kratkom periodu, mišljenja sam da bi bilo od velikog značaja osnovati i Ženski klub Skupštine Glavnog grada, kazala je Anika Bajić, predsjednica Kluba odbornika DF-PZP.

“Osnivanjem ovog tijela radilo bi se u pravcu zajedničkih interesa i ciljeva svih, a to su unapređenje položaja i prava žena i djece na lokalnom nivou”, ističe Bajić.

Ona je pohvalila inicijativu osnivanja Ženskog kluba u Opštini Bijelo Polje, koja bi zajedno sa ovom, trebalo da postane primjer toga da i predstavnice političkih partija i u ostalim lokalnim parlamentima Crne Gore učine isto.

“Ženskim klubom bi koordinirale dvije kopredsjednice, jedna iz redova vlasti, a druga iz opozicije, kao što je to slučaj i u Državnom parlamentu. Osim toga, sami ciljevi, način rada i organizacije biće u skladu sa istim. Pošto je na čelu našeg lokalnog Parlamenta žena, uvažena dr Jelena Borovinić Bojović, danas ću joj uputiti ovaj predlog s nadom da možemo očekivati njenu punu podršku za osnivanje i rad ovog tijela”, poručuje Bajić.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA