Andrija Nikolić šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista(DPS) Crne Gore na sinoć održanoj sjednici donijelo je odluku da šef Kluba poslanika te partije u narednom sazivu Skupštine Crne Gore bude Andrija Nikolić.

U saopštenju navode Nikolićčevo angažovanje u Skupštini Crne Gore tokom 26. saziva:

– predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore;

– član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu;

– član Odbora za evropske integracije.

Poslaničke funkcije tokom 27. saziva Skupštine Crne Gore:

– zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike; Odbora za politički sistem, pravosuđe i odbranu i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Biografija:

Magistrand na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer – Diplomatija i međunarodni odnosi. Završio je školu „Društvene promjene“, školu evropskih integracija na Šipanu, školu za novinare istraživače u Pekingu, Cirkomovu školu novinarstva u Temišvaru; boravio u SAD-u kao stipendista američke ambasade u Podgorici, u svojstvu novinara/urednika.

Bio je dugogodišnji novinar RTCG u spoljno – političkoj redakciji, urednik Dnevnika i autor političkog tok – šoua „U centar“.

Nagrađen je priznanjem „Najbolji mladi novinar Crne Gore“ u 2012. godini. Dobitnik je nagrade žirija i publike na Republičkom studentskom takmičenju u retorici, u Podgorici 2006. godine.

Član je Predsjedništva DPS-a Crne Gore.

foto:DPS/screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA