„Američka ambasadorka da se izvini Mandiću, Kneževiću i zvaničnoj Crnoj Gori“

Nije tajna da srpski narod u Crnoj Gori nema pretjerane simpatije prema američkoj administraciji zbog rana iz prošlosti o kojima je odveć mnogo rečeno. Međutim, kao civilizovan narod, siguran sam da mnogi Srbi poštuju američku kulturu, književnost, filmska i muzička dostignuća, ali i sve druge doprinose čovječanstvu koje je iznjedrila američka nacija, kazao je predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković.

“Kao politikolog koji je magistrirao na smjeru Međunarodna politika, iznenađen sam neodmjerenom, pa i nekorektnom izjavom uvažene ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke o predstavnicima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, čime se direktno umiješala u unutrašnje stvari jedne nezavisne države kakva je Crna Gora. 

Polazeći od toga da se primjeri dobronamjernog diplomatskog ponašanja uče se na prvim godinama studija na fakultetu Političkih nauka kroz predmet diplomatskog i konzularnog prava, smatram da Nj. E. ambasadorka Rajzing Rajnke treba uputiti izvinjenje, ne koaliciji ZBCG, već zvaničnoj Crnoj Gori”, navodi Dajković u saopštenju.

Najzad, kao predstavnik vlasti u Glavnom gradu, ali prije svega kao Srbin koji Crnu Goru doživljava kao svoju kuću, smatram da koalicija ZBCG mora ući u novu crnogorsku Vladu zbog svih Srba i Srpkinja koje žive u Crnoj Gori, imajući u vidu da su jedina koalicija koja će zastupati interese našeg naroda u novom sazivu crnogorskog Parlamenta, zaključuje on u saopštenju.

Izvor: PRESS

Foto: Slobodna Crna Gora

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

A miči se

NIKŠIĆ PROGNOZA