Ambasada Srbije u Podgorici: Državljani Srbije koji žele da glasaju da se prijave do 25.novembra

Državljani Srbije koji imaju prijavljen boravak u Crnoj Gori, za predstojeće izbore u Srbiji Ambasadi te države u Podgorici treba da se prijave najkasnije do 25.novembra.

“Ambasada Republike Srbije u Podgorici obaveštava državljane Republike Srbije sa prebivalištem u R. Srbiji i boravkom u Crnoj Gori na teritorijama opština glavnog grada Podgorice, prestonice Cetinja i opština Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Žabljak, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Ulcinj i Šavnik  koji poseduju važeća lična dokumenta R. Srbije – ličnu kartu ili pasoš, da imaju pravo na izborima raspisanim za 17. decembar 2023. godine, da glasaju u Crnoj Gori, ukoliko najkasnije do 25. novembra 2023. godine, u Ambasadi  Republike Srbije u Podgorici prijave činjenicu da žele da glasaju u inostranstvu”, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Podgorici.

Ističu da lica koja se do 25. novembra 2023. godine ne prijave za glasanje u inostranstvu, biračko pravo moći će da ostvare samo u mestu prebivališta u Republici Srbiji.

“Obaveštavaju se birači da uvid u jedinstveni birački spisak JBS mogu izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem ličnih podataka. Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti lično na adresu Ambasade Republike Srbije u Podgorici, Bulevar Ivana Crnojevića 10,  kao i na brojeve telefona 020/667-305, 020/667-306 i 020/667-565 ili putem E- mail adrese: embassy.podgorica@mfa.rs i onzularno.podgorica@mfa.rs. Informacije su dostupne i na sajtu Ambasade Republike Srbije –   http://www.podgorica.mfa.gov.rs/”, navedeno je u saopštenju.

foto:Mondo/Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA