Milatović: Amandmani služe za unutrašnju političku upotrebu

Poslanica DPS Crne Gore Sonja Milatović komentarisala je za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici.

“Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici”, kazala je Milatović.

Ona je ocijenila da kalkulisanje Vlade sa amandmanima na tekst Rezolucije o genocidu Srebrenici predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već dobilo odgovor od režima u Beogradu.

“Njihova suština ništa ne znači, jer imaju isključivo unutrašnje – političku upotrebu, dok na međunarodnom planu predstavljaju blamiranje države, jer ničim ne dopunjuju ili mijenjaju tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici”, zaključila je Milatović.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA