„Ako Anušić misli da može da ucjenjuje Crnu Goru napravio je pogrešnu procjenu“

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) za Portal RTCG odgovorio je na komentare hrvatskog ministra odbrane Ivana Anušića a vezano za brod „Jadran“ i druga pitanja koja opterećuju dvije države.

„Ako kolega Anušić misli da može da ucjenjuje Crnu Goru samo zato što je Hrvatska članica EU, onda je napravio pogrešnu procjenu. Ja ću se kao ministar iskljičivo ponašati u skladu sa interesima Crne Gore a njegove lične napade razumijem kao potvrdu ispravnosti politike Crne Gore koju sprovodim kao njen ministar“, poručio je Krapović.

Podsjetimo, Krapović je u četvrtak rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon disolucije Jugoslavije, Hrvatska nema pravo da traži školski brod „Jadran“ i da nisu spremni da pregovaraju o vlasništvu.

On je, govoreći o ploči u bivšem vojnom logoru Morinj, kazao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama i da ta ploča treba da bude zamijenjena drugom sa adekvatnim tekstom.

Anušić je ranije za RTCG kaže da su upravo to trebalo da budu teme njihovog prvog sastanka.

„On (Krapović) je u tim izjavama jasno dao do znanja da su njegovi stavovi potpuno na suprotnom polu od onoga što ja kao ministar i kao potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar obrane, donosim kao stavove koje mi imamo na taj razgovor. I onda više nije bilo smisleno taj razgovor i taj sastanak održati, jer mislim da ne bismo ništa na tom sastanku riješili. Ti stavovi koji su izrečeni nisu nama neprihvatljivi, nego su nama apsolutno neprihvatljivi i sa tih pozicija ne bismo vjerovatno ništa mogli zaključiti što bi bilo korisno niti za Crnu Goru, niti za Hrvatsku”, poručio je Anušić.

Foto: MOD/Filip Rakonjac

NIKŠIĆ PROGNOZA