Adžić na čelu Foruma žena LP: Jačanje uloge žena u društvu pokazatelj razvijenosti i demokratije

Forum žena Liberalne partije (LP) održao je sastanak kojim je presjedavala v.d. predsjednica Slavica Adžić. Predsjednik LP Vatoslav Belan predstavio je članicama v.d. predsjednicu te poručio da je ovo značajan iskorak i osvježenje za liberale.

“Vjerujem da će kroz njen rad Forum žena biti osnovni stub koji kreira politike, ne samo u oblastima značajnim za žene nego i u svim drugim oblastima liberalnih politika u Crnoj Gori. Liberali u Evropi i svijetu uvijek su mogli da se pohvale snažnim, hrabrim i odluičnim ženama, od danas, kako je to bio slučaj i u prijethodnih 20 godina, liberalke nastavljaju snažno tim putem.” poručio je on.

Belan se takođe zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Foruma žena i predsjednici Dubravki Vujičić za višegodišnji doprinos liberalkama i ukupnom radu LP.

Adžić je poručila da se sa posebnim senzibilitetom uključila se u rad  organizacije koja na najsuptilniji način podstiče ravnopravnost, afirmiše ulogu žena, inkluzivnost i napredak društva u cjelini.

“Polazeći od osnovnog liberalnog i civilizacijskog načela, prema kojem je ravnopravnost jedan od osnovnih pokazatelja stepena razvijenosti demokratije u društvu, Liberalna partija Crne Gore podstiče politiku jednakih mogućnosti za oba pola. Jedino ekonomski i društveno osnažene žene,a i svaki pojedinac, mogu biti produktivni članovi naše zajednice, motivisani za pozitivnim promjenama koje obezbjeđuju prosperitet i dostojanstvo.” kazala je ona.

Adžić je uputila poziv svim ženama u Crnoj Gori da se pridruže Forumu Žena Liberalne Partije i aktivno učestvuju u oblikovanju zajedničke politike i vizije.

foto/video:LP

NIKŠIĆ PROGNOZA