Adžić i Kovač: Žrtva Falkonea i Borselina podsjetnik da država mora razbiti mafiju

Crnogorska delegacija koju predvode ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić i ministar pravde u tehničkom mandatu Marko Kovač danas prisustvuje ministarskoj konferenciji povodom jubilarne dvadesetogodišnjice Konvencije Ujedinjenih nacija protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Palermu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, cilj konferencije je pridavanje značaja pomenutoj konvenciji i dodatnim protokolima, te naglašavanje značaja implementacije odredbi ovih međunarodnih ugovora u nacionalni zakonodavni okvir i praksu u borbu protiv organizovanog kriminala.

„Ministri su u svojim obraćanjima na mjestu gdje su Đovani Falkone i Paolo Borselino vodili bespoštednu borbu protiv organizovanog kriminala naglasili volju i namjeru crnogorskog bezbjednosnog i pravosudnog sistema za nastavak borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, te pružanja maksimalne zaštite žrtava ovih krivičnih djela“, navodi se u saopštenu.

Konferencija se održava u dvorani Aula Bunker u Palermu kao simbolu odlučnosti države da se obračuna sa mafijom i podsjetnika da u fokusu agende svake države centralno mjesto treba da zauzme borba protiv kriminala.

Foto: MUP

NIKŠIĆ PROGNOZA