Advokat Radulović: Tužilaštvo da reaguje nakon Kovačevićeve izjave

Nakon izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, državno tužilaštvo bi moralo u ovakvim slučajevima da reaguje i da ocijeni da li u ovakvim ili sličnim slučajevima ima elemenata krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje koje postoji kada se javno podstiče na nasilje prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, jezika, državne ili nacionalne pripadnosti, kazao je za CdM advokat Veselin Radulović.

On poručuje da, na žalost, kod brojnih političara već odavno vidimo potpuni nedostatak elementarne kulture javnog dijaloga, koja, po pravilu, prelazi često i u govor mržnje.

“Kao društvo smo postali tolerantni na takva ponašanja koja, čak i kada ne postoji krivična odgovornost, treba da budu razlog i osnov da lica koja ih demonstriraju diskvalifikuje sa bilo koje javne funkcije. Umjesto toga, nedostatak kulture i promovisanje mržnje veoma često je preporuka za javnu funkciju”, istakao je advokat Radulović u izjavi za CdM.

Foto: Arhiva/RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA