„Administrativne procedure učiniti kraćim“

Želimo da stvorimo uslove u kojima će jednim klikom, građani i investitori, značajno ubrzati i olakšati pristup podacima, a administrativne procedure učiniti kraćim, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

Odović se sastao sa ambasadorom Austrije Karlom Milerom, navodeći na sastanku da žele da stvore uslove u kojima će jednim klikom, građani i investitori, značajno ubrzati i olakšati pristup podacima, a administrativne procedure učiniti kraćim”, kazao je Odović.

Navodi se da ambasador Miler iskazao je spremnost da se Austrija aktivno uključi u taj proces, obezbjeđivanjem dijela sredstava u vidu donacije, kao i pružanjem tehničke i svake druge pomoći.

Kao zemlja sa izuzetno uređenim sistemom planiranja, iz resora su naveli da Miler je najavio da će Austrija pružiti nesebičnu pomoć u smislu unapređenja kapaciteta ljudskih resursa kroz organizaciju seminara, radionica i ostalih formi usavršavanja znanja, vještina i kompetencija zaposlenih u ovoj oblasti.

Govoreći o evropskom putu Crne Gore, ambasador je izrazio nadu da će Crna Gora biti prva naredna članica EU i kazao da će Austrija pružiti punu podršku kako bi se taj proces što skorije okončao.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA