„Abazovićeva meritokratija je da unapređuje kadrove PzP-a“

Reakcije GP URA nakon imenovanja novog Odbora direktora apsolutno su očekivane, jer su proizvod zajedničkog nezadovoljstva memorandumskih partnera, Dritana Abazovića i Nebojše Medojevića, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

Oni su reagovali na saopštenje GP URA u kom navode da je meritokratija premijera Milojka Spajića „kad smijeniš Odbor direktora Aerodroma koji ostavlja 24 miliona na računu“.

„To što su članovi Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, koje je imenovala Abazovićeva Vlada, zadnjeg dana mandata preko predsjednika Odbora, koga je instalirala URA, smijenili dotašnjeg direktora, unapređujući predlog PzP-a, nakon potpisivanja memoranduma, jeste primjer kako funkcioniše partija, koja dijeli sada lekcije o principima meritokratije. To je ista ona partija koja je na mjesto generalnog inspektora ANB-a postavila Artana Kurtija, koga je za tu poziciju jedino proporučilo prijateljstvo sa Dritanom Abazovićem i spremnost da za njega obavlja sve prljave poslove“, kazali su iz PES-a.

Međutim, kako dalje dodaju, zbog dogovora sa DPS-om, 43. Vladi Dritana Abazovića nije bilo strano ni da u Odboru direktora EPCG-a imenuje i nekadašnjeg direktora ANB-a i visokog funkcionera DPS-a Vladana Jokovića.

„Iako kolege iz URA znaju da imaju najmanje kredibiliteta da bilo kome drže lekcije o meritokratiji, njihova reakcija je samo pokušaj skretanja teme sa raskrinkavanja afere Do Kvon“, zaključuju iz PES-a.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA