Abazović tvrdi: Spajić će se zadužiti milijardu eura

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kaže da mu se ne sviđa način toka formiranja 44. vlade, i tvrdi da mandatar i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić namjerava da se za povećanje plata i pentija zaduži milijardu eura, da planira da proda EPCG i da nakon toga može ode iz Crne Gore.

“Sistem torte ostaje. Način na koji je počela da se pravi 44. vlada meni se ne sviđa. Način na koji se to radi nije iskren i nije dobar za Crnu Goru. Pričali su o depolitizaciji pa su rekli kome su davali 40 odsto po dubini. Pričali su da ćemo bankrotorati”, napominje on.

Prema njegovim riječima protiv je manipulativne politike.

“Ako treba da se pravi 44. Vlada a mi treba da učestvujemo u njoj, to treba da bude druga vizija i drugi principi. Ukoliko oni ne uspiju, izložiću plan. Mandatar je dao viziju gdje u prvom principu stoji da je Crna Gora nezavisna država. To je kao da mi konsatujemo da je danas 27. septembar. Što Spajić ne kaže da planira da se zaduži milijardu eura da podigne plate i penzije, a onda možda da ode iz Crne Gore. Odakle će da isplaćuju plate i penzije. Je li cilj da se proda EPCG? Neka kažu. Što ne kažu to pošteno, da EPCG, koja će na kraju godine, imati 100 miliona eura na računu treba da se stavi na Londonsku berzu i proda državno”, poručio je Abazović.

foto:Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA