Abazović: Spajić pobjegao sa premijerskog sata uz pomoć DPS-a

Lider i poslanik građanskog pokreta URA Dritan Abazović je poručio da zbog građana Crne Gore treba konstatovati da je premijer Milojko Spajić „slagao da je u Briselu“, već da je „bio na plaži“, te da je danas „pobjegao sa premijerskog sata uz pomoć DPS-a“.

„Mandić je trebao obezbijediti uslove. Trebao je dati pauzu, te nakon razgovora trebalo reći da li se dogovor postigao. Ovo je pokušaj poniženja. Mislim da je rađen u dogovoru. Spajić je trebao da odgovori poslanicima, između ostalog, zašto nije prijavio kriptoimovinu“, poručio je Abazović.

On je istakao da, ako predsjednik Skupštine Andrija Mandić „nije sposoban“, da treba da podnese ostavku i da se na to mjesto dovede neko ko jeste.

„Niti država Crna Gora, niti državni parlament nisu privatne firme Spajića, Mandića ili bilo kog poslanika ili ministra. Imali smo i Zdravka Krivokapića, i drugi premijeri su izbjegavali. Ali nismo imali ovo – da je on došao, ali drugi mu kao ne daju da odgovara. Građani nas plaćaju danizvršavamo svoje obaveze, a ne da se smijemo. Ako Mandić ne želi da postoji parlament, neka kaže, ali to je neustavno. Poslanici ako žele da štite integritet ovog doma, neka kažu, ako ne žele, nema veze, ima nas koji smo spremni. Spajić je izgubio svako poštovanje. Očekujemo da taj famozni kolegijum da odgovor ili neka svu proceduru stave na WhatsApp grupe i neka državom upravljaju ili iz regiona, ili iz svijeta. Ne postoji taj Spajić i Mandić koji će baciti Crnu Goru na noge“, kazao je Abazović.

On je dodao da neće bojkotovati parlament, ali da moraju naći strategiju.

„Svaki građanin Crne Gore je shvatio da su za 48 sati prosuli IBAR. Uvjerili su se da imaju premijera kojem je bitnije da ode na plažu i predsjednika Skupštine koji ne može da održi sjednicu. Oni mogu da prekinu neku sjednicu na 15-20 minuta, ali ne mogu salu zatvoriti. Ovo pripada svim građanima. To ne može uraditi ni DPS, ni PES, ni URA. Mi ćemo braniti Skupštinu svim sredstvima, a ako treba, koristićemo radnje koje se kose sa krivičnom odgovornošću, pa nek se time bavi Novović“ poručio je Abazović.

Foto: Screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA