Abazović sa Kombosom: Kipar će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori na evropskom puru

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Abazović i Kombos razgovarali su o unapređenu bilateralne saradnje i razmjeni iskustava u ooblasti turizma, kao i saradnji u procesu evropskih integracija. U tom kontekstu, Kombos je istakao da Crna Gora može računati na podršku Kipra u daljem integracionom procesu.

Abazović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Kipar, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa.

Zahvaljujući se na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, on je izrazio očekivanje da podrška Kipra, kako politička, tako i ekspertska, neće izostati ni u narednom periodu i ocijenio da potpisani Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Kipra iz 2012. godine pruža pravni okvir za saradnju u nizu sektora važnih za evropski put naše države.

“Crna Gora ostvaruje veoma kvalitetnu saradnju sa Kiprom na nivou resora unutrašnjih poslova, posebno kroz učešće u zajedničkim EU projektima, s tim da smo posebno zainteresovani za jačanje bilateralne policijske saradnje“, naglasio je Abazović.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA