Abazović sa ambasadorom Mađarske: Potreban veći fokus na borbi protiv kriminala i korupcije

Danas je u prostorijama Građanskog pokreta URA održan sastanak predsjednika URE, Dritana Abazovića sa mađarskim ambasadorom, Jožefom Neđešijem. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na evropski put Crne Gore i nedavno održane izbore u Podgorici.

“Dobrosusjedski odnosi su od izuzetne važnosti za regionalnu stabilnost i oni moraju biti visoko na listi prioriteta. Posvećenost evropskom putu je ključna za budućnost zemlje, ali se moramo više posvetiti reformama koje su neophodne za ispunjavanje standarda Evropske unije. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti u fokusu konstantno gdje je neophodan veći napredak kako bi se ojačalo povjerenje građana u institucije”, naglasio je Abazović.

Predsjednik URE je izrazio zadovoljstvo odnosima sa Mađarskom, ističući značaj saradnje sa mađarskim kompanijama tokom mandata 43. Vlade. 

“Saradnja sa mađarskim kompanijama donosi brojne mogućnosti. Dok sam bio na čelu 43. Vlade imali smo sjajnu saradnju. Treba raditi na jačanju ovih veza, jer su one od velikog značaja za naš ekonomski razvoj i evropski put”, istakao je Abazović.

Svi učesnici sastanka su se saglasili da je neophodno nastaviti s reformama koje će doprineti jačanju pravne države i unapređenju ekonomskog ambijenta, što će dodatno podstaći evropske integracije.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica ambasadora Mira Vuić i generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA