Abazović: Provjerićemo navode da „Nova Pobjeda“ nezakonito koristi državnu imovinu

Predsjednik Vlade Dritan Abazović najavio je provjeru navoda da kompanija „Nova Pobjeda“ već osam godina nezakonito koristi prostor u državnoj zgradi u Bulevaru revolucije 15 u Podgorici, zahvaljujući odluci ranijeg rukovodstva Uprave za imovinu. Kako je poručio u emisiji „Okvir“ na TVCG, država će zaštiti svoju imovinu.

„Nijesam bio upoznat sa ovim. Mi štitimo svoju imovinu i ne želimo da plaćamo zakupe kod privatnika“, kazao je Abazović.

Ocijenio je da je Uprava za katastar i imovinu na čijem čelu se nalazi Koča Đurišić odradila  veliki posao i posjeduje popis državne imovine.

„Država je uštedjela dva miliona eura regulisanjem iznajmljivanja prostora“, kazao je Abazović i naglasio da smo ranije na ovom polju svjedočili velikom javašluku.

Podsjećamo, prostor gdje se, između ostalog, nalazi ta štamparija ovog lista, dat je firmi „Nova Pobjeda“ 2015. godine bez naknade, bez zaključka Vlade i neposredno, što su nam potvrdili u Upravi za državnu imovinu i katastar. Taj prostor „Nova Pobjeda“ koristi i danas, skoro osam godina kasnije, a plaća samo troškove tekućeg održavanja iako se radi o ekskluzivnoj lokaciji. Za to vrijeme, država troši milione na zakup prostora za potrebe svojih institucija.

Ovakav ugovor Vlade i „Nove Pobjede“ izaziva i ozbiljne sumnje da se radi o kršenju Zakona o državnoj imovini, jer je davanje državne imovine bez naknade jedino predviđeno između Vlade Crne Gore i opština.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA