Abazović: Opština Tuzi baštini najbolje vrijednosti tradicije i savremenih dostignuća

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Dan opštine Tuzi, predsjedniku opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilu Kajošaju, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Malesije navodeći da se u njoj baštine najbolje vrijednosti tradicije i savremenih dostignuća.

„Dozvolite da vam u ime Vlade i u svoje lično ime čestitam Dan opštine, sa najiskrenijim osjećanjem ponosa, zbog sjajnih privrednih, kulturnih i sportskih rezultata koje ste postigli u svega pet godina, otkada ste zaokružili opštinski status“, rekao je Abazović.

Uspjesi koji služe na ponos Crnoj Gori, dodao je, svakako da su ishod sadržajnog i iskrenog odnosa koji je obostrano afirmisan između lokalne samouprave i državne administracije, ali i između pripadnika svih vjerskih i nacionalnih zajednica.

„Prioritetne aktivnosti Vlade imale su potpunu podršku od strane lokalne samouprave, investitora i građana Tuzi. Proširivanje infrastukturne mreže, ulaganje u proizvodne kapacitete, stvaranje nove vrijednosti, unapređenje agrara, promocija turističke ponude i izvrsnog prirodnog potencijala ovog kraja, te čvršće regionalno povezivanje, izvanredna su postignuća koja ćete, siguran sam, nadalje osnaživati i razvijati. Uvjeren da ćemo beskompromisno nastaviti da jačamo kao država multietničkog sklada, socijalne pravde, pravne sigurnosti i održivog razvoja, još jednom vam čestitam značajan praznik”, zaključio je Abazović.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA