Abazović odgovorio na zaključak Vlade: Baš sam se naježio, čekam vas

Nakon što je Vlada usvojila zaključak da će proslijediti Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju o sporazumu o lobiranju, koji je bivša Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem sklopila sa kompanijom Bipartizan Solution Inc, oglasio se bivši premijer i predsjednik Građanskog pokreta URA.

„Stali u red: Zoran Lazović, Ranko Ubović, Aleksandar Mijajlović, Andrej Milović, Milojko Spajić, Momo Koprivica, Kavački klan… Baš sam se naježio. Čekam vas“, napisao je Abazović na mreži X (Twitter).

Vlada je početkom aprila dostavila Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije dokumentaciju o sporazumu koja, kako tvrde, dokazuje da je Abazovićev kabinet za lobiranje nezakonito potrošio 350 hiljada eura. Kako navode iz Vlade, nedostaje akt koji bi predstavljao osnov zaključivanja ugovora sa pravnim dejstvom u odnosu na Vladu, a nije navodno ispoštovan ni Zakon o javnim nabavkama.

Abazović tvrdi da ugovor o lobiranju postoji, ali da aktualna Vlada „neće da ga vidi“.

On tvrdi da je Crna Gora bila jedina zemlja bez angažovanih lobista, da je taj ugovor od 350.000 „najmanji mogući“ i da je to, kad se uporedi sa zemljama regiona, „desetostruko manje“.

Foto: Vijesti/Luka Zeković

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA