Abazović o izjavi Vraneša: Dio predizbornog folklora

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je, komentarišući zahtjev predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša da se na zgradama institucijama istakne trobojka, kazao da se radi o predizbornom folkloru. 

„11. jun – parlamentarni izbori. Rekao sam i za grafite, i za zastave…Kada sam govorio da nije toliko pametno neustavno ići na izbore, ljudi su imali suprotna mišljenja…Sada neka se suzdrže do 11. juna. To je dio folklora. Samo ne znam zašto nisu inovativni, svaki put kad su izbori ista priča… Odlična je atmosfera generalno u Crnoj Gori, treba to da suačuvamo, bila je odliučna atmosfera i an predsjedničkim izborima. Očekujem da u tom duhu prođu i parlamentarni izbori“, rekao je Abazović.

Komentarišući to što su pojedini mediji objavili da su najmanje dva bezbjednosno interesantna lica bila na konvenciji njegove partije na Cetinju, odgovorio je da su sve konvencije i skupovi otvoreni za javnost.

„Ne pada nam na pamet da ljude legitimišemo. Ko je došao, kakvim pobudama, ne znam, ali mi smo u vrhu tužilaštva imali predstavnike kavačkog klana, pa se niko nije pitao kako je neko šef, kako neko donosi presude, a na čelu je kavačkog klana“, rekao je Abazović.

Upitan da li ima informaciju da su bezbjednosna interesantne osobe bile na konvenciji, odgovorio je da ima.

„Imam informaciju naravno. Imamo ljude koji sve identifikuju. Mi putujemo kao karavan u svakom gradu. Sjutra smo na primorju, u nedelju u Ulcinju, i ne možemo…ako je neko bezbjednosno interesantna osoba ne znači da ima limit u slobodi kretanja. Ima ih po lokalima, po hotelima, ponašaju se normalno kao ja i vi, nije im ni na koji način ništa ograničeno, pa ni prisustvo političkim skupovima „, rekao je Abazović.

Komentarišući saopštenje grupe NVO, Abazović je rekao da podržava NVO sektor u kritikama.

„Ne podržavam NVO sektor kada radi političku kampanju lažima i podvalama. Ne NVO sektor, nego bilo koga. Isto kao što ne podržavam državne institucije, tako ni NVO sektor. Ovdje sam da kažem istinu o svakoj situaciju. A istinu za neke ljude, pa bilo da su iz civilnog sektora ili iz nekih drugih branši, koji misle da su nedodirljivi ću reći poslije 11. juna i građanima će sve biti jasno“, naveo je Abazović.

Pozvao je MANS i svaku drugu NVO da delegiraju svog predstavnika u njegovom kabinetu.

„Da 12, 13 sati budu tu i da svaki papir koji nije označen stepenom tajnost gledaju… oni žive u nekim vremenima kada je neko imao interes da nešto sakrije od javnosti“, naveo je Abazović.

Komentarišući to što je Boris Raonić nakon presude Višeg suda, ponovo izabran za direktora RTCG, kazao da nadležni treba da rade svoj posao. 

„Ne bih da koristim priliku da kažem sto realno mislim o radu RTCG i Savjeta“, naveo je Abazović.

Izvor: Dnevno

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA