Abazović: Neće biti vojnog poligona na Sinjajevini, razmatramo dvije lokacije

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izričit je u stavu da neće biti vojnog poligona na Sinjajevini. On je rekao da Vlada u vidu ima dvije lokacije za tu namjenu, od kojih je jedna njegov favorit, ali nije želio da otkriva detalje.

KomentarišućiNATO vježbu ,,Immediate Response 23“, koja je dio velike vježbe ,,Defender Europe 23“, a koja će biti održana u Crnoj Gori od 22. maja do 2. juna, Abazović je rekao da je riječ o aktivnostima na mnogim lokalitema, ističući da one nemaju nikakvog uticaja na životnu sredinu.

– Dok je ove Vlade i ovog premijera nikakvog vojnog poligona na Sinjajevini neće biti. To sam saopštio i ljudima koji protestuju, vrlo sam „eco friendly“. Vlada Crna Gora je podmakla u fazi pronalaska novog lokaliteta za poligon i na taj način, kad donesemo odluku, da je betoniramo. Ima dvije lokacije, od kojih je jedna veći favorit… Ja je neću pominjati, mislim da ćemo trajno riješiti pitanje poligona – rekao je Abazović za Adria TV.

Ta alternativna lokacija, kako navodi Abazović, nije naseljena kao Sinjajevina, ali istiće da postoji dio sa divljom gradnjom.

– Vojsci treba poligon, da ne bude dileme – poručio je Abazović.

Izvor: Adria/Pobjeda

Foto: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA