Abazović na svečanom prijemu kod lidera Filipina

Iako je na Filipine otputovao privatno i o svom trošku, predsjedniku Vlade Crne Gore danas je predsjednik Filipina Bongbong Markos upriličio svečani prijem, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Podsjećaju da je premijer Abazović otputovao na Filipine s ciljem da bodri našu košarkašku reprezentaciju, koja će u drugoj fazi Svjetskog prvenstva igrati i sa Sjedinjenim Američkim Državama. 

„Sastanak je bio prilika da premijer Abazović i predsjednik Markos porazgovaraju o unapređenju odnosa dvije države, naročito u oblasti turizma, mogućnosti uspostavljanja direktnih letova između dvije države i otvaranja konzulata Filipina u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Abazović zahvalio se na svečanom prijemu i priređenom dočeku ocjenjujući da su Filipini izvanredni domaćini Svjetskog košarkaškog prvenstva.

Predsjednik Filipina kazao je da je upoznat sa prirodnim ljepotama naše države preko prve dame Filipina koja je turistički putovala u Crnu Goru i iz koje nosi samo riječi divljenja.

Na svečanom prijemu, premijer Abazović je u znak poštovanja prema domaćinima bio odjeven u tradicionalnoj filipinskoj košulji Barong Tagalog.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA