Abazović na šesnaestom Dubrovnik forumu „Upravljanje globalnom preraspodjelom“

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i rukovodilac radom Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović, na poziv ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, učestvovaće na šesnaestom Dubrovnik forumu pod nazivom „Upravljanje globalnom preraspodjelom“, koji se održava 7. i 8. jula 2023.

Kako je saopšteno iz Kabineta premijera, Abazović će u subotu, 8. jula, govoriti na prvom panelu „Svjetski poredak van reda: Kako stabilizovati svjetsku politiku?”. Na marginama Dubrovnik foruma,  Abazović će imati niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima, učesnicima Foruma.

„Dubrovnik forum je politička konferencija koja okuplja ministre vanjskih poslova i ostale najviše političke ličnosti, sa ciljem razmjene mišljenja o trenutno aktuelnim pitanjima svjetske politike. Tema ovogodišnjeg Foruma vezana je za rusku vojnu agresiju na Ukrajinu, koja je uveliko ušla u drugu godinu svog trajanja, kao i na uticaj koji rat u Ukrajini ima na funkcionisanje globalnog sistema zasnovanog na principima teritorijalnog integriteta država, međunarodnog prava i otvorenih ekonomskih odnosa“, navodi se u saopštenju. 

Forum će, kako kažu, biti potvrda postojanog stava zapadnih država i njihovih saveznika, ujedinjenih u osudi ruske agresije na ukrajinsku teritoriju.

Izvor: Dnevno

Foto: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA