Abazović: Milović se druži sa kriminalcima iz Beograda, PES frustriran zbog URA

Ministar pravde Andrej Milović se druži sa kriminalcima iz Beograda, a građani Crne Gore treba da se plaše kakvog premijera i ministra pravde imaju, kazao je emisiji “Minula neđelja” lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, prenosi portal Aplus.

– Znam iz čije kuhinje dolaze Milovićeve izjave. Znam i koji agenti ANB-a ga filuju raznim informacijama. Milović koristi sve teze koje koriste mediji bliski kavačkom klanu. Moj stav i stav URA jeste da je vlast u Crnoj Gori neodgovorna prema budžetu i prema državi. Nije ugodno da ljudi koji predstavljaju frontmene imaju razmišljanja kao Milović – poručio je Abazović.

Dodao je da je Milović izvođač radova PES-a, “njihov megafon i kičma Milojka Spajića”.

– Nije u pitanju tu ko je vlast, ovdje je u pitanju ko će sačuvati nelegalno stečeni kapital. Zato traže novog konja za jahanje, jer ga nisu mogli dobiti u prethodnoj Vladi. Smeta mi to mnogo, ipak je on na čelu ministarstva  pravde – kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Pokret Evropa sad je frustriran Građanskim pokretom URA.

– Ponašaju se kao da smo vlast. Oni su konstantno u nekom strajhu i paranojama. Nismo mi stranka koja ima toliku podršku. Nadam se da ćemo imati ali realno pričam. Kako da mi iz opozicije bilo koga kontrolišemo? – pita se Abazović.

Abazović smatra da je čelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković uradio mnogo toga dobrog za taj sektor.

– Na kraju krajeva, on je izbor GST Vladimira Novovića. Pokušaj rušenja Šukovića je da se slomi Novović, a sve se radi zbog Skaj apliakcija. U tome je suština cijele priče –  kazao je Abazović.

Ko će da otvori Do Kvonove lap topove, ako ga izručimo SAD?

Govoreći o aferi Do Kvon, Abazović je kazao da se ta afera već osam mjeseci ne može riješiti.

– Doći će se u situaciju da se desi izručenje u SAD, a ništa se neće riješiti. Neko je navodno zamijenio Do Kvonove lap topove. Sa njegovim izručenjem idu i lap topovi i telefoni. Ko će tad da otvori lap topove? Koreanac je rekao da su tu dokazi – dodao je Abazović.

Abazoviću je besmisleno da nadležni nisu tražili saslušanje Do Kvona, niti saslušanje premijera Milojka Spajića, na koga se, kako tvrdi, i odnosi afera.

– Ni mene ne uopšte ne pozivaju na odbore i na saslušanja. Gro priča oko bezbjednosnog sistema vodi se oko mene i oko sektora kojim sam upravljao. Dva najveća čovjeka koja trebaju oko toga da najviše progovore, to ne rade. Građane želim da pitam: da li je to normalno? – kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se tužilaštvo ne može osloboditi duha Milivoja Katnića.

– Kad Do Kvon završi u Americi biće priča: a nije to sad bitno. Bitno je, jer se radi o ljudima koji su preuzeli vlast. Zna se kome je kripto zajendica bliska – zaključio je Abazović.

Foto: A Plus

NIKŠIĆ PROGNOZA