Abazović: Iznenađuje me nereagovanje SDT-a

Premijer u tehničkom mandaru Dritan Abazović kazao je da je iznenađen što Specijalno državno tužilaštvo (SDT) još nije regovalo povodom slučaja „Do Kvon“. 

„Oni imaju svoju agendu, znaju kako treba da rade i siguran sam da će poslije izbora saslušati sve, utvrditi okolnosti, te da će se na taj način staviti tačka na ovu priču“, rekao je Abazović za A plus TV.

Abazović tvrdi i da nijesu tačni navodi da se spremalo hapšenje lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, navodeći da on, kao i Južnokorejac Do Kvon, još nisu ni saslušani.

„Ta istina Spajića je identična onoj o bankrotu Crne Gore kao i onoj da nema srpsko državljanstvo. Ista mu je matrica kao kada je Zdravko Krivokapić rekao, kad je navodno trebalo da potpiše Temeljni ugovor, da će ga uhapsiti na podgoričkom aerodormu. I takvi ljudi sjutra treba da dominiraju, ako je to želja građa – nikakav problem, samo neka druge ne uvlače u to“, poručio je Abazović.

U ovom slučaju Vlada je, navodi on, postupila odgovorno i državnički.

„Mislim da to ne treba da prećutimo i odradili smo jednu radnju koja je potpuno državnička i odgovorna – obavijestili SDT i članove Vijeća za nacionalnu bezbjednost koji su imali upit prema meni kao predsjedniku da se održi sjednica da se upoznaju sa sadržajem. Zašto bih nosio teret da imam ekskluzivnost da sam nešto pročitao, a drugi nismo. Pismo nije tajna“, poručio je Abazović.

Izvor: Pobjeda

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA