Abazović: Idemo na izbore, od Ustavnog suda ne očekujem ništa

Premijer Dritan Abazović poručio je danas, odgovarajući na pitanja novianra, da idu na izbore i da se raduje kampanji, a dodao je i da od Ustavnog suda ne očekuje ništa. 

– Nemam ingerenciju da se miješam u rad parlamenta, izbori moraju da budu 11. jula ili kad god. Ja ne odustajem od svog stava u koji sam ubjeđen. Ponavljam kao papagaj, nemojte sjutra da uskratimo pravo novom predsjedniku Jakovu Milatoviću da u svakom trenutku može da raspusti parlament, imao povod ili nemao.Po meni je to zaista ludilo uma, nema iznenađenja, idemo na izbore nikakav problem nije. Radujem se kampanji – kazao je Abazović u Vili Gorica odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Vlade, firme Enerflex energy systems i Wethington energy innovation.

Abazović je naveo da u Ustavnom sudu iz političkih razloga čekaju da prođe vrijeme.

– Vrlo neodlučni ljudi, ništa od ovog ne bi imali da imamo odluku Ustavnog suda. Što se mene lično tiče ako im je lakše da se ne sastaju neka budu u ovom „leru“ i u narednom periodu – naglasio je on.

Podsjetimo, Ustavni sud danas će razmatrati inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku.

Inicijative su podnijeli savjetnik predsjednika države za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić i NVO Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Izvor: DAN

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA