Abazović i Adžić ugostili Heleza: Navijamo za regionalnu stabilnost

Navijamo za regionalnu stabilnost i podržavamo rješavanje otvorenih regionalnih pitanja, smatrajući da će njihovo zatvaranje stvoriti prostor za teme poput ekonomije, investicija, ulaganja i turizma, naglasio je premijer Dritan Abazović dodajući tezu da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina dvije prijateljske države.

On je sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem ugostio Zukana Heleza, zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra odbrane Bosne i Hercegovine.

Zajednički je konstatovano da su odnosi prijateljski ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU.

Abazović je istakao da Bosni i Hercegovini želi postizanje šireg društvenog konsenzusa oko brojnih pitanja i da u pozitivnoj atmosferi i dijalogu, bez tenzija i teških riječi iznađe rješenja koja su održiva.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH se zahvalio Crnoj Gori na stoprocentnoj podršci kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije. Helez je tokom sastanka predložio unapređenje saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti i mogućnost korišćenja vojnih poligona BiH od strane crnogorskih vojnika.

Ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić istakao je zadovoljstvo zbog posjete delegacije Bosne i Hercegovine ističući važnost regionalne stabilnosti i njegovanja dobre saradnje na Zapadnom Balkanu. Adžić je čestitao Bosni i Hercegovini na postignutom na putu evropskih integracija, dodajući da u tome imaju bezrezervnu podršku Crne Gore i da dvije države streme istom cilju.

Izvor: DAN

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA