Abazović: Ako se formira nova vlada biću opozicija

Premijer Dritan Abazović poručio je da, ako se formira nova vlada, partija koju predvodi biće opozicija. Saopštio i da će nova vlada, do kraja godine, tražiti zaduženje možda i od milijardu eura.

„Ako se formira nova vlada naravno da ću biti u opoziciji, tamo idem sa velikim zadovoljstvom jer ljudi treba da odrade nešto što realno ja i ne bih želio da odradim“, kazao je premijer i lider GP URA.

Kazao je i da GP URA nije dio, „svađe koja je nastala“ i dodao da mu je drago zbog toga.

„Evo neka naprave vladu, ali kad prođe medeni mjesec, neka ne bude čuđenja. Kad prođe medeni mjesec, što bi rekli mladi, uzeće se kokice i onda kreće priča“, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganja kamena temeljca za OŠ „Vladimir Nazor“ u Podgorici.

On je podsjetio da je 43. Vlada manjinska i da je ZBCG ostala da bude dio javne administracije.

“Inskulzivnije Vlade Crna Gora neće imati”, kazao je Abazović i dodao da su u njegov vladi svi zastupljeni ako ne u ministarstvima, onda u javnim preduzećima ili odborima direktora,

Kazao je i da nije na njemu da govori ko će biti dio nove vlade.

“Ja im želim sve najbolje, torta čeka samo da se ne ubuđa”, kazao je premijer.

Naveo je i kako kaže brojne uspjehe njegove Vlade i dodao da su se zadužili samo 100 miliona eura. Kazao je i kako želi da upozori građane kako nam do kraja godine slijedi veliki zaduženje. 

“Očekujte da se nova vlada do kraja godine traži zaduženje možda i od milijardu eura”, kazao je Abazović.

Najveće greške 43. Vlade, kako je saopštio, odnosi se na odabir kadra, posebno u državnim preduzećima.

„To je manjkavost koja treba sistemski da se prevaziđe. To je i u ovim uslovima moglo da bude bolje“, saopštio je premijer.

Saopštio je i da je obavijestio Agenciju za sprječavanje korupcije da neće obavljati funkciju poslanika dok se ne izabere nova izvršna vlast. On je saopštio da ne može podnijeti ostavku na mjesto premijera zato što „nema ko da ga zamijeni“.

„Zakon je takav ovakve stvari nije predvidio. Što se prije izabere nova vlada, to je to. Neko mora da upravlja državom“, rekao je Abazović.

Foto: EPA – EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA