Živković: Za tri godine u Žabljak nijesu uložili ni cent, mi ćemo pokrenuti njegov razvoj

Predstavnici koalicije Zajedno, poručili su sa tribine na Žabljaku, da će pokrenuti novi investicioni ciklus od milijardu eura, vratiti Aman da ulaže u Crnu Goru, dovesti nove investitore i smanjiti porez na profit pravnih lica na devet odsto.

„Uradićemo sve to kako bismo otvorili radna mjesta da možemo da realno povećavamo penzije i plate, da se posvetimo socijalno ranjivim kategorijama i da bez ikakve dileme nikada više ne bude narušen naš međunacionalni sklad, te da nikada više nikome ne padne na pamet da li crnogorska zastava, ovaj naš sveti crnogorski barjak istaći na crnogorskim institucijama, nego će morati da se nađe na svakoj crnogorskoj instituciji, da se nađe na svakom mjestu gdje će morati da bude za poštovanje“, poručio je Danijel Živković, nosilac liste „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ na juče održanoj tribini na Žabljaku.

On je okupljenim simpatizerima liste koju predvodi kazao da je nedavno bio u posjeti Bjelasici i pogledao šta se dešava sa projektima koji su započeti u vijeme kada je ova koalicija činila vlast.

„Volio bih da pođete u Kolašin i u Bijelo Polje, da pogledate na šta liče ta mjesta i ta gradilišta. Ona su napuštena i potpuno uništena, vrijedna oprema je ostavljena zubu vremena, jer je više niko i ne čuva. Umjesto ulaganja od 10 miliona eura, da privedemo namjeni i Đalovića pećinu i Cmiljaču, da odemo na Hajlu da vidimo šta se dešava u Kolašinu, mi tamo nemamo nijednog centa ulaganja, zamislite kad su ponijeli i elektro-motore. Sve ovo je zločin prema sjeveru Crne Gore“, rekao je Živković.

On je kazao da je oko 10 miliona eura bilo potrebno da se završe ti projekti na sjeveru, putna infrastruktura, žičare, što bi iniciralo otvaranje na stotine novih radnih mjesta.

„Zatvorili su Montenegro Airlines, Kombinat aluminijuma, Novi duvanski kombinat, otjerali Aman i sve druge investitore i šta mi danas dalje da pričamo. Da će neko da dođe u Crnu Goru da uloži sredstva? Kad oni nijesu bili spremni da završe ove projekte. Eto gdje su radna mjesta. Radna mjesta su tu kod nas u vašem okruženju, ta nova radna mjesta kreiraju novu ekonomsku vrijednost iz koje se može napraviti neko novo ulaganje“, kazao je Živković.

Portparol SD i kandidat za poslanika Nikola Zirojević Žabljačankama i Žabljačanima poželio je uspješnu ljetnju turističku sezonu.

„Moramo da postavim pitanje da li imate dovoljno radne snage da ovu turističku sezonu izdržite i izgurate kako treba? Rekao bih da ne, i rekao bih da je odgovornost za to upravo na ovoj aktuelnoj, neodgovornoj državnoj vlasti koja nije dozvolila kako na sjeveru, tako ni na jugu da svi oni koji se bave turizmom onu radnu snagu koja im nedostaje dovedu iz drugih krajeva Evrope i svijeta“, kazao je Zirojević.

Istakao je da u protekle tri godine nije bilo investicija sa državnog nivoa u ovaj grad. Ovakvo neodgovorno ponašanje jedne državne vlasti je za svaku osudu.

„Siguran sam da ćete 11. juna vi tu presudu na Žabljaku dati vrlo jasno, kao što će to uraditi i čitava Crna Gora“, rekao je Zirojević.

Spasoje Ostojić, predsjednik Opštinskog odbora SD Žabljak kazao je da je uvjeren da će lista koalicije DPS – SD – LP – DUA dobiti ogromu podršku.

„Ne postoje ni obećani poslovi, ni ucjene, ni pritisci, ni blaćanje kako naših partija tako i naših drugova jer svi vi znate da su i naše partije i naši drugovi radili sve za onaj najveći ideal svih vas – za dobrobit Crne Gore“, istakao je Ostojić.

Prisutne je pozdravio i Milorad Zarubica predsjednik Opštinskog odbora DPS Žabljak.

„Pričaju da smo 30 godina živjeli u ropstvu i da su nas oni oslobodili, a nije im smetalo da u ovih 30 godina, školuju se, stiču znanja u inostranstvu i razvijaju biznise. A naša Crna Gora u ovih 30 godina bila je zemlja za primjer u Evropi, ušla je u NATO savez i krupnim koracima grabila ka EU. Cijene su bile stabilne, plate i penzije redovne, zdravstvo i školstvo priznato u svijetu, gradilo se na sve strane. A đe smo sad?“, upitao je Zarubica.

Svoje učešće na tribini uzela je i kandidatkinja za poslanicu Jovana Jakšić.

„Moramo nastaviti da ostvarujemo svoju viziju, da ova koalicija bude ona snaga koja će upravljati crnogorskom državnom politikom i biti odgovorna za rješavanje svakog problema sa kojim se suočava naše crnogorsko društvo. Koaliciju „Zajedno!“ čini 40 odsto mladih ljudi, akademski odgovorni i sposobni ljudi koji će ovoj državi doprinijeti evropski kvalitet života, bolji životni standard, veće plate, kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, savremeniji obrazovniji sistem, kao i šansu da svaki mladi čovjek svojim potencijalom dođe do svoje šanse“, saopštila je Jakšić.

Izvor: RTCG

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA