Živković: Glas upućen koaliciji „Zajedno“ investicija za budućnost

Sa tribine u Beranama nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” Danijel Živković, poručio je da duguje svim Berancima zahvalnost, jer su uspjeli da sačuvaju jezgro građanske, savremene i multietničke Crne Gore, te da je glas dat ovoj koaliciji na predstojećim izborima glas za budućnost.

On je sve njih podsjetio na izbore održane 2018. godine na koje je ova koalicija ostvarila preko 45%, što je bio izvanredno dobar rezultat, te da ju je svega nekih pedesetak glasova dijelilo od izborne pobjede.

„Zamislite svega pedesetak glasova koji determinišu i opredjeljuju sudbinu jednog grada. Ili zamislite hiljadu i po glasova na državnom nivou 30. avgusta 2020. godine koji determinišu sudbinu Crne Gore i koji su opredijelili da se Crna Gora nađe u ovakvom stanju i na ovom nivou. Više niko nema prava da bude ljut, zbog svoje sudbine i sudbine svojih potomaka, a kao legat onoga što su uradili naši preci, da 11. juna ostane kući i da ne da glas upravo za ovu koaliciju koja se nalazi pod rednim brojem 10. Zato što je glas upućen ovoj koaliciji investicija za budućnost. Glasom za ovu koaliciju zasigurno znate na čemu ste. Kada date glas ovoj koaliciji znate da to neće biti glas ni za izdaju ni za prodaju nacionalnih i državnih interesa Crne Gore“, istakao je Živković.

On je potom ocijenio da je izuzetno ponosan na to što je predvodnik liste za koju smatra da je superiornija od svih drugih.

Prisutne je pozdravio i kandidat za poslanika Nikola Rakočević koji je ukazao da u ovom vremenu, kao i u brojnim izazovnim vremenima, je prije svega potrebno zajedništvo, zbijanje redova i da se bez obzira na razlike koje postoje ne samo na političkoj sceni nego i samoj u partiji, ostane zajedno.

On je podsjetio da je predsjednik Đukanović u svom istorijskom trajanju u politici Crne Gore najprije sačuvao mir i multietnički sklad u Crnoj Gori zatim uspostavio ekonomsku samostalnost Crne Gore koja je vodila obnovi državne samostalnosti, da je usmjerio državni brod prema Zapadu, učlanio Crnu Goru u NATO i doveo do predvorja EU na način što smo otvorili sva pregovaračka poglavlja.

Na trbini je govorila i kandidatkinja za poslanicu Lidija Kljajić koja je takođe konstatovala da ne bi Crna Gora danas bila na evroatlantskom putu da ova koalicija nije u prethodnom periodu bila stožer vlada koje su svojim radom i vizionarstvom vodile Crnu Goru naprijed.

„Uveli smo Crnu Goru u najmoćniji vojno – politički savez NATO i stali pod bezbjednosni kišobran civilizovanog svijeta. Otvorili smo sva poglavlja na putu ka članstvu u EU i postali lider u regionu. Stvorili ambijent za ubrzani ekonomski razvoj juga naše zemlje koji je u evropskom zamahu i postavili temelje ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore. Međutim, sve ovo je zaustavljeno 30. avgusta 2020. godine. Kada smo demokratskom promjenom vlasti pokazali da svaka promjena nije dobra promjena. A ova promjena je bila katastrofalna po evropski put, stabilnost i građanski koncept Crne Gore. Zato to moramo prekinuti pobjedom na predstojećim izborima 11. juna“, kazala je Kljajić.

Kandidat za poslanika i član Predsjedništva LP Amar Borančić obraćajući se prisutnima iskazao je posebno poštovanje i svoj dubok naklon svim građankama i građanima Berana.

„Lako je braniti našu ideju u Baru, Kotoru ili na Cetinju, ali nije bilo lako odoljeti i opstati ovdje u Beranama a vi ste odoljeli, opstali i ostali čvrst bedem crnogorske države građanskog i otvorenog društva i svaka vam čast na tome“, saopštio je Borančić.

Onur Babić, predsjednik Opštinskog odbora SD Berane ukazao je da je borba protiv prepreka i barijera odgovornost svih nas, ali i da je istovremeno i potencijalni izvor boljitka i uspješnosti našeg društva.

„Uvjeren sam da su naše iskrene namjere, ali i neiskrenosti naših političkih rivala naširoko prepoznati u javnosti, a potvrdu ovih riječi ćemo dobiti već kroz nekoliko dana na parlamentarnim izborima“, kazao je Babić.

Izvor: RTCG

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA